www.kes.ac.cy
Γενικές Πληροφορίες Ποιο είναι το KES SCHOOL OF LANGUAGES Προγράμματα Εφημερίδα Mindbubbles Νέα
www.kes.ac.cy

Γενικά Θέματα

Προτεραιότητα δίνουμε στις εποπτικές και συμμετοχικές μεθόδους που αποδείχτηκαν από πείρα ως οι πιο αποτελεσματικές. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων γίνεται χρήση οπτικοακουστικών μέσων και ειδικών προγραμμάτων που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τους μαθητές να εξοικειωθούν με τη σωστή προφορά.

 

Τα μαθήματα διεξάγονται σε μικρές ομάδες. O αριθμός των μαθητών σε κάθε τμήμα κυμαίνεται από 4-14 άτομα. Όλα τα τμήματα είναι ολιγομελή, για να διευκολύνεται η εκμάθηση και η διδασκαλία.

 

Oι καθηγητές/τριες μας είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων και κάτοχοι παιδαγωγικών διπλωμάτων διδασκαλίας ξένων γλωσσών με σύγχρονες μεθόδους – οι περισσότεροι με μετεκπαίδευση πέραν του πρώτου πτυχίου.  Γίνεται προσεκτική επιλογή του προσωπικού, κατά την οποία λαμβάνονται υπ’ όψη τα ακαδημαϊκά προσόντα, η πείρα και η ικανότητα των υποψηφίων καθηγητών να δημιουργήσουν μαθησιακή και συμμετοχική ατμόσφαιρα που συμβάλλει πολύ στη μάθηση.   

 

Οι εγγραφές αρχίζουν από τον Ιούνιο και συνεχίζονται μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου. Επίσης εγγραφές γίνονται και κατά τη διάρκεια του χρόνου ανάλογα από το πρόγραμμα. Κατά την εγγραφή συμπληρώνεται ειδικό έντυπο και καταβάλλεται προκαταβολή για τα δίδακτρα.

 

Ειδικές εκπτώσεις παρέχονται σε άτομα από την ίδια οικογένεια,  οργανωμένα σύνολα [εταιρείες/ οργανισμούς & κυβερνητικά γραφεία] ανάλογα πάντοτε με τον αριθμό των ενδιαφερομένων.

 

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία τα Εγγεγραμμένα στο Υπουργείο Παιδείας Εκπαιδευτικά Ιδρύματα εξαιρούνται από το Φ.Π.Α. `Έτσι δεν γίνεται επιπλέον χρέωση του Φ.Π.Α.

 

Στο τέλος της σειράς όλων των προγραμμάτων δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης [certificate] σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Σημειώσεις του Φροντιστηρίου δίνονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ανάλογα με το κάθε πρόγραμμα.  Βιβλία (αν χρειάζονται), μπορείτε να προμηθευτείτε από το εσωτερικό βιβλιοπωλείο μας.  

 

Η ύπαρξη και χρήση της πλούσιας δανειστικής βιβλιοθήκης σε κλασσικά και απλουστευμένα βιβλία βοηθά στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου των μαθητών και ενηλίκων.  Μέσω της πλούσιας δανειστικής βιβλιοθήκης μπορεί κάποιος να διεισδύσει στον κόσμο της Ξενόγλωσσης Λογοτεχνίας, κάνοντας πιο εύκολη, ευχάριστη και δημιουργική την εκμάθηση της ξένης γλώσσας.

 

Η πρόοδος των μαθητών ελέγχεται σε τακτά διαστήματα με ειδικά test τόσο κατά τη διάρκεια των τριμήνων όσο και με επίσημη γραπτή ή/και προφορική εξέταση τρίμηνο για να αντιμετωπιστούν πιθανές εξειδικευμένες ανάγκες.Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οργανώνονται συγκεντρώσεις γονέων οπότε η Διεύθυνση και το Διδακτικό Προσωπικό με προθυμία κι ευχαρίστηση δέχονται τους γονείς και συζητούν με αυτούς ο,τιδήποτε αφορά τα παιδιά τους ή και γενικότερα θέματα.
Δελτία Προόδου δίνονται 2 φορές το χρόνο στις καθιερωμένες συναντήσεις Γονέων - Καθηγητών. 

 

Οι μαθητές μας συμμετέχουν σε εορτασμούς είτε των Χριστουγέννων είτε σε άλλες εκδηλώσεις στο τέλος της χρονιάς οπότε έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν τις δεξιότητες τους στη χρήση της ξένης γλώσσας που διδάσκονται [τραγούδια, σκετς, διαλόγοι, ιστορίες κ.ά]. 

 

Ο κάθε σπουδαστής που πρωτοέρχεται στο Ινστιτούτο μας όταν τοποθετείται στην κατάλληλη γι’ αυτόν τάξη, ύστερα από μια σχετική διαδικασία και, αυτόματα παίρνει κι ένα σαφή προγραμματισμό και ξέρει σε πόσο καιρό θα παρακαθίσει στις διάφορες εξωτερικές εξετάσεις που ενδιαφέρεται [Cambridge First Certificate, G.C.E, Alliance, Francaise κλπ.].  Μ’ αυτό τον τρόπο η παρακολούθηση ξένων γλωσσών στο KES αποκτά περιεχόμενο, νόημα και στόχους.

 

Στο KES SCHOOL OF LANGUAGES υπάρχει εσωτερική οργάνωση και ιεράρχηση στις επιδιώξεις. Υπάρχουν για κάθε επίπεδο συγκεκριμένοι στόχοι στη διδασκαλία από την αρχή της σχολικής χρονιάς και γίνεται τακτικά συντονισμός και καθοδήγηση για αποδοτικότερη εργασία.

Η διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό σε τακτικές συσκέψεις συντονίζονται και  εξετάζουν την πορεία της εργασίας, αντιμετωπίζουν τα τυχόν προβλήματα και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να γίνεται εξατομικευμένη διδασκαλία.  Κάθε τάξη έχει να καλύψει συγκεκριμένη ύλη και να παρακαθίσει σε ορισμένου επιπέδου εσωτερικές και εξωτερικές εξετάσεις. 

Επιτελείο πεπειραμένων καθηγητών/τριών παρακολουθούν συνεχώς τις απαιτήσεις για τις εξωτερικές εξετάσεις και την πληθώρα ξένων διδακτικών βιβλίων που μας έρχονται από τους εκδοτικούς οίκους απ΄ όλο τον κόσμο και αναπροσαρμόζουμε συνέχεια τους στόχους των διαφόρων προγραμμάτων μας.

 

Όλοι ανεξαίρετα οι μαθητές που φοιτούν στο ΚΕS SCHOOL OF LANGUAGES κοντά μας είναι υποχρεωμένοι να  έχουν ασφάλεια έναντι οποιουδήποτε ατυχήματος που είναι δυνατό να τους συμβεί κατά τη διάρκεια της προσέλευσής και παραμονής τους στο Φροντιστήριο και κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους από το KES στο σπίτι τους.  Η ασφάλιση όλων των σπουδαστών διευθετείται από το Φροντιστήριο κατόπιν συμβάσεως που καλύπτει όλους τους σπουδαστές με μια ασφαλιστική εταιρεία και το ποσό των ασφαλίστρων επιβαρύνει αναλογικά τον κάθε σπουδαστή, επιπρόσθετα προς τα δίδακτρα. Αν η ασφάλιση έγινε από τον ίδιο το σπουδαστή, αυτός οφείλει να παραδώσει στη γραμματεία αντίγραφο του εγγράφου ασφάλισής του κατά τη στιγμή της εγγραφής του.
Τα δικαιώματα για την ασφάλιση αυτή καταβάλλονται από κάθε μαθητή τη στιγμή της εγγραφής του στο KES SCHOOL OF LANGUAGES και οπωσδήποτε πριν αρχίσουν τα μαθήματα.

 

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων

Σεπτέμβριος 2018

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Νέα
Νέα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5
1055 Λευκωσία - Κύπρος
Τηλ. : +357 22 875363
Φαξ : +357 22 756562
Email: [email protected]

 | Δημιούργημα της: Dynamic Works

Με την ισχύ του EasyConsole CMS